Thursday, December 27, 2012

Piispan joulutervehdys

Valo loistaa pimeyden keskellä
Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus. (Jes. 9:1)

Joulu on valkeuden juhla, joka on tarkoitettu voittamaan pimeys. Pimeys on ennen kaikkea syntiä, pelkoa, kuolemaa ja maailmallisuutta. Yhdellä sanalla kaikkea tätä voisi nimittää jumalattomuudeksi. Joulu on Herramme Jeesuksen Kristuksen juhla, sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille (Tiit. 2:11). Tämä jumalallinen todellisuus sotii maailmallista todellisuutta vastaan. Henki on lihaa vastaan.

Ollessamme pieniä lapsia äiti kokosi meidät jouluna radion äärelle kuuntelemaan evankeliumia. Keskellä Karjalan metsää pienessä kylässä kuului joulun sanoma Suomesta radion välityksellä. Siellä rautaisen esiripun takana se tuntui mahtavalta, valo loisti pimeyden keskellä. Jumalan armo ei tunne rajoja.

Nykyään kuuluu ääniä, että joulujuhlasta poistettaisiin Jeesus-lapsi. Joulu ilman Jeesusta on pimeyttä, syntiä, jumalattomuutta - uutta pakanallista juhlamenoa. Me tarvitsemme Jeesuksen, koska Hän kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot, jotta eläisimme siveästi, vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa. Tämä on kova haaste maailman ihmisille. Se on kova haaste myös meille uskoville, että kasvaisimme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa pelastukseksi.

On ihmeellistä, että Joulun Herra ei jättänyt meitä, jotka toivottomassa tilassa saimme vain kodeissa hiljaisesti viettää joulua ja uskoa siihen, mitä toivotaan. Nyt haluankin rohkaista teitä Jumalan ystävät, jotka iloitsette jouluna Herrasta: Älkää jättäkö toivoanne, Pyhä Henki vahvistakoon teitä kodeissa, kirkoissa ja rukoushuoneissa. Jos me olemme uskollisia Jumalan sanalle, niin valkeus koittaa meidän sydämissämme ja kodeissamme. Sana, joka tuli lihaksi, asukoon meidän keskellämme.

Me iloitsemme Inkerin kirkossa, että tänä syksynä on laskettu uuden kirkon perustus Kazanissa, Tatarstanin pääkaupungissa. Siellä on kasvanut seurakunta muslimien keskellä ja hekin tarvitsevat valoa. Kiitos Herralle, että etsikkoaika jatkuu Venäjällä ja me voimme lähettää rohkaisevia sanoja nyt takaisin Suomeen ja ympäri maailmaa. Valon Herra on nöyrä, mutta voimallinen auttamaan meitä.


Jumalan rauhaa

Aarre Kuukauppi, Inkerin kirkon piispa

No comments:

Post a Comment