Thursday, February 7, 2013

Förbönsbegäran från Sibirien!

Novosibirsk, Sibirien
Prosten Juha Saari har skickat en förbönsämne. I Sibirien har brunnit kyrkans logi, där de fattiga och de som vill få en ny början för livet har fått skydd.

Rakkaat ystävät

Sain juuri tiedon, että Novosibirskin reb-keskuksemme "Puolimatkan koti" paloi viime yönä.
Talon asukkaat pelastuivat liekeistä - Jumalalle kiitos. Talo kuitenkin paloi kokonaan.
Pyydän esirukousta Slava Ostaninin puolesta. Samoin koko asukaskunnan puolesta. Heitä oli noin 10 henkeä. Monet miehistä (ehkä joku nainenkin) pelastuivat pakkaseen vain aamutossuissaan. Asukkaat menettivät kaiken omaisuutensa. Dokumenttinsa (jotka venäjällä ovat erittäin tärkeät), ja pienet säästönsä jotka olivat ehtineet saada uuden elämän aloittamiseksi.
Slava on luonnollisesti shokissa ja alkaa selvittää asiaa palokunnan ym. kanssa. Slava on viimeisen vuoden aikana tehnyt valtavan työn toimitilan hankkimiseksi ja sen kunnostamiseksi.

Syytä paloon ei ole vielä saatu. Ehkä sauna, ehkä sähkölaitteet, taloa lämmitettiin lähinnä puilla. Palokunta selvittelee asiaa.
Asukkaat asuvat nyt Novosibirskin kirkolla. Mutta meidän täytyy luonnollisesti löytää heille vuokra asunto tai talo asua.
Tarvitsemme kipeästi taloudellista apua.

Talo oli vakuutettu täydestä arvosta, mutta vakuutuskorvaus prosessi on venäjällä aina raskas ja vaatii usein paljon aikaa. Varjelkoon Jumala ettemme joutuisi johonkin pitkään ja hermojakuluttavaan prosessiin.
RUKOILKAA!, laittakaa tietoa ja uutista esirukoilijoille sms ja parhaaksi katsomallanne tavalla.
Palo on kova takaisu Inkerin kirkon, Siperian rovastikunnan ja koko työmme tulevaisuuden kannalta. Kertoo osaltaan siitä että työmme ei ole koskaan ollut eikä tule olemaan helppoa.

Kun tilanne vähän sekenee on sitten päätettävä etsimmekö uutta taloa ostettavaksi, vai pitäisikö nykyiselle tontille lähteä rakentamaan uutta taloa.

t. Juha Saari

ps. Olen itse Irkutskissa ja jatkamme tänään Ulan-Udeen IK:n Siperian rovastikunnan piispantarkastusta juristin ja taloudenhoitajan kanssa. Pietariin lennän maanantaina. Olen tietenkin Novoon yhteydessä Slavaan ja Gennadiin.

No comments:

Post a Comment